Papa Mama Cafe - Combineren van gezin en werk

Combineren van gezin en werk

Woensdag 11 september 2019, 10.00 – 11.30 uur

Als je als ouder werkt, moet je een balans vinden tussen je gezin en je baan. Werk kan stressvol zijn. Dat kan invloed hebben op je gezin. Aan de andere kant kan je gezin ook stress opleveren, waardoor je gestrest op je werk komt. Hoe kun je wat relaxter door het leven gaan? Samen met de andere ouders en een pedagoge van Carins delen jullie ervaringen en tips.

Ontmoetingsplek voor ouders!
Het Papa Mama Cafe bestaat al een paar jaar in Smallingerland en wodt met veel plezier bezocht! Het is een ontmoetingsplek voor ouders van kinderen van 0 t/m 4 jaar. Het Papa Mama Cafe is 1 x per maand, op woensdagochtend tussen 10.00 - 11.30 uur in Bibliotheek Drachten (Museumplein 1).

Oppas voor de kleintjes
Er is oppas voor de kinderen zodat je als ouder de handen een beetje vrijer hebt. De kinderen blijven in het zicht van de ouders, dat is wel zo fijn. 

Gratis kopje koffie of thee
Het Papa Mama Cafe is gratis, inclusief een kopje koffie of thee!

Thema per keer
Naast ruimte voor het kennismaken en gesprekken met andere ouders staat er ook altijd een thema centraal over het opvoeden, opgroeien of de gezondheid van je kind. In het najaar 2019 zijn dit de thema's: 

  • Combineren van werk en gezin (11-09-'19)
  • Positief opvoeden (09-10-'19)
  • Er op uit met je kind(eren) (13-11-'19)
  • Tijd voor jou als ouder(s) (11-12'19)

Aanmelden / vrije inloop
Vooraf aanmelden via de website van Bibliotheek Drachten is wenselijk, maar gewoon binnnelopen mag ook!

Op de kalender: 

Papa Mama Café – Positief opvoeden
Woensdag 9 oktober 2019, 10.00 -11.30 uur

Hoe blijf je positief in het opvoeden van je kind dat niet wil luisteren, vaak boos is of niet wil slapen? Hoe pakken de andere ouders dit aan? Een pedagoge van Carins geeft tips waarmee opvoeden makkelijker en leuker wordt. Als je op een positieve manier met elkaar omgaat, heb je over het algemeen ook meer plezier met elkaar!

Positief Opvoeden PM Cafe


Papa Mama Café – Er op uit met je kind(eren)!
Woensdag 13 november 2019, 10.00 – 11.30 uur

Hoe kom je met je kind langs de verleidelijke afdelingen in de supermarkt? Wat doe je als je kind een boze bui krijgt of hard gaat huilen op een plek waar veel (onbekende) mensen zijn? Hoe kun je toch even gaan winkelen terwijl je kind gedurende de ochtend of middag een schone luier nodig heeft, een slaapje moet doen of toe is aan een (borst)voeding? Hoe doen andere ouders dit? Een pedagoge van Carins vult jullie ervaringen aan met tips en trucs.

Er op uit met je kind


Papa Mama Café – Tijd voor ouder(s)
Woensdag 11 december 2019, 10.00 – 11.30 uur

 

Als je vader of moeder wordt, verandert er veel in je leven. En dat is wennen. Als ouder heb je het druk met zorgen voor je kind, huishouden, werken en familiebezoekjes. Soms kun je heel erg verlangen naar een moment dat je helemaal niets hoeft. Hoe zorgen andere ouders ervoor dat ze toch tijd en rust voor zichzelf en/of elkaar nemen? Een pedagoge van Carins is aanwezig om tips en trucs te geven.

Tijd voor ouders

Voor wie? Wanneer Locatie
Ouders met kinderen o t/m 4 jaar 11 september
10:00 tot 11:30
Bibliotheek Drachten