Papa Mama Cafe - Gezond eten voor je kind (0-4)

Gezond eten voor je kind

Woensdag 6 maart 2019 tussen 10.00 en 11.30 uur is er weer een Papa Mama Café in Bibliotheek Drachten. Je bent van harte welkom!

Het succesvolle café wordt al een paar jaar door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Smallingerland in samenwerking met Bibliotheek Drachten georganiseerd. Het is een ontmoetingsplek voor ouders van kinderen van 0 t/m 4 jaar om vragen en tips te delen over het opvoeden en opgroeien van kinderen. Daarnaast is er dit keer extra aandacht voor het thema 'Gezond eten voor je kind: wegwijs in de supermarkt'.

Wikje de Jong, Jeugdverpleegkundige bij GGD Fryslân, bespreekt met de ouders van kinderen van 0 t/m 4 jaar wat gezond eten en drinken is en waar je in de supermarkt op kunt letten bij het boodschappen doen.

Thema: Gezond eten voor je kind: wegwijs in de supermarkt

Als ouder heb je grote invloed op het eetgedrag en de eetgewoonten van je kind. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor een gezellige sfeer aan tafel en een kind dat prima eet? Kinderen doen ouders na, dus geef zelf het goede voorbeeld. Wat is eigenlijk gezond eten en drinken voor je kind? Waar kun je in de supermarkt op letten zodat je gezonde boodschappen in huis haalt? Wikje de Jong praat in het Papa Mama Café met de ouders over hun ervaringen met (gezond)eten en geeft handige tips en adviezen.

Gratis!

Het Papa Mama Café is gratis, inclusief een kopje koffie of thee en oppas voor de kinderen. Vooraf aanmelden is wenselijk maar gewoon binnenlopen mag ook. Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden via de website van Bibliotheek Drachten.

Voor wie? Wanneer Locatie
Ouders met kinderen o t/m 4 jaar 06 maart
10:00 tot 11:30
Bibliotheek Drachten