Asielkinderen Drachten krijgen nijntje Beweegdiploma

Nijntje Beweegdiploma 2017

Wethouder Jos van der Horst van de gemeente Smallingerland reikte zaterdagochtend 8 juli tien nijntje Beweegdiploma’s uit aan peuters en kleuters tijdens het beweegfeest bij het azc Drachten. Het zijn de eerste asielkinderen in Nederland die een nijntje beweegdiploma hebben behaald. Het beweegprogramma van Nijntje en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) sluit goed aan bij de gemeentelijke aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Smallingerland doordat er op een positieve manier aandacht is voor beweging.

Beweegprogramma voor peuters en kleuters

Nijntje en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) hebben samen een leuk beweegprogramma voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar gemaakt. Met verschillende oefeningen en spelletjes leren peuters en kleuters spelenderwijs in ongeveer twintig goed onderbouwde lessen de basisvormen van bewegen. Als beloning kregen de kinderen van de wethouder van der Horst het nijntje Beweegdiploma, waarop staat wat ze geleerd hebben. Meer informatie over het nijntje Beweegdiploma staat op www.beweegdiploma.nl

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)

Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente Smallingerland aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging op een positieve manier onder de aandacht te brengen en om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal.