Beweegkruimels in Drachten

Beweegkruimels

Op vrijdag 28 oktober 2016 start een nieuwe serie Beweegkruimels in Drachten. Het beweeg- en leefstijlprogramma voor ouders en kinderen van 0 tot 4 jaar duurt twaalf weken. Na de beweegspellen voor ouder en kind gaan de kinderen naar de gratis kinderopvang. De ouders krijgen tips over gezond bewegen, eten en opvoeding en gaan ook zelf bewegingsoefeningen doen. Beweegkruimels is iedere vrijdagochtend van 09.00 tot 11.15 uur in Wijkcentrum de Skammel, Melkkelder 84 in de Trisken. Opgeven kan via Mariëlle Bleeker, telefoonnummer 06-14267399 of via de aanmeldbutton. Deelname is gratis.

 

Het programma Beweegkruimels

Beweegkruimels is een programma voor ouders en kinderen van 0 tot 4 jaar. Professionals laten ouders zien dat ze samen met hun kind al op jonge leeftijd actief kunnen zijn. Daarnaast zijn de ouders ook zelf actief en volgen praktische workshops over gezond opvoeden. Ze krijgen handvaten en tips om ook thuis aan de slag te kunnen. Het samen plezier hebben is een belangrijk onderdeel van de lessenserie Beweegkriebels.


’Is het nu al afgelopen?’

Beweegkriebels wordt alweer voor de vierde keer georganiseerd. Deelnemers van vorige groepen zijn enthousiast over het programma. Het is een ochtend samen genieten van bewegen. Kinderen spelen met elkaar en de moeders kunnen samen workshops volgen en allerlei sporten ontdekken. Deelnemers van vorige groepen geven dan ook aan veel geleerd te hebben en bovenal een leuke tijd hebben gehad.

Gezamenlijk initiatief
Beweegkruimels is een gezamenlijk initiatief van ElementR, Kinderdiëtisten Friesland, Maatschappelijke Onderneming Smallingerland, Sportbedrijf Drachten, ziekenhuis Nij Smellinghe, GGD Fryslân en Centrum voor Jeugd en Gezin Smallingerland/gemeente Smallingerland.

 

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)
Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente Smallingerland aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging op een positieve manier onder de aandacht te brengen en om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Smallingerland wordt er nauw samengewerkt om ook de zorg voor kinderen met overgewicht in de gemeente te optimaliseren. Het streven is om vanuit JOGG alle activiteiten met elkaar te verbinden, te versterken en te borgen.