BoekStart viert tienjarig bestaan met Gouden Wikkelactie

Boekstart 2018

Marrit, Harm Jan en hun zoontje Thijs uit Drachten winnen BoekStart prijzenpakket

Dit jaar bestaat BoekStart tien jaar. Al 500.000 baby’s ontvingen een BoekStartkoffertje via hun bibliotheek. Om dit succes te vieren lanceerde BoekStart de Gouden Wikkelactie, waarbij vinders van een gouden wikkel een mooi prijzenpakket ontvangen. Marrit, Harm Jan en hun zoontje Thijs uit Drachten vonden de Gouden Wikkel en haalden vandaag hun BoekStart prijzenpakket op bij Bibliotheek Drachten.

BoekStart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Voorlezen versterkt bovendien de band met je baby. Vanuit deze gedachten is BoekStart ontstaan, een programma waarin kinderen van 0 tot 4 jaar samen met hun ouders van boeken kunnen genieten. Vanaf het moment dat een kind drie maanden is, kun je samen al ‘speellezen’ (plaatjes kijken, praten en zingen).

Gratis koffertje

Iedere baby die wordt ingeschreven als lid van de bibliotheek, ontvangt een gratis koffertje met boekjes. In Bibliotheek Drachten is een speciale hoek met boeken voor baby’s. Ook worden elke zondagmiddag voorleeshalfuurtjes georganiseerd waar ouders en verzorgers met hun baby welkom zijn. In het BoekStart-project werken bibliotheek, gemeente en consultatiebureau samen.