Burgemeester ontbijt met kinderen van PCBO de Gielguorde

Burgemeestersontbijt 2018

Vorige week was het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen in Nederland samen gezond ontbijten op zo'n 2.500 basisscholen. Donderdag 8 november at burgemeester Tom van Mourik een ontbijtje samen met een aantal kinderen van PCBO De Gielguorde in De Tike. Met dit gezamenlijk Burgemeestersontbijt onderstreept de burgemeester van Smallingerland, net als zo'n 275 collega-burgemeesters in het land, het belang van een gezond ontbijt.

Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. Ook wethouder Roel Haverkort at een broodje mee. Het Nationaal Schoolontbijt sluit aan bij de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Smallingerland. De gemeente brengt voeding en beweging onder de aandacht en stimuleert om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 16e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Burgemeestersontbijt 2018 overzicht