Coordinator Buurtgezinnen.nl gezocht

Logo Buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen.nl is aan het opstarten in de gemeente Smallingerland en daarom op zoek naar een coördinator (10 - 16 uur per week). Deze persoon is de contactpersoon voor de gemeente, de sociale wijkteams, scholen, formele hulpaanbieders en de vraag- en steungezinnen. Voldoe je aan de eisen en heb je zin in deze klus? Mail dan uiterlijk 20 september 2018 een motivatie met CV naar info@buurtgezinnen.nl.

Profiel coördinator Buurtgezinnen.nl

Stichting Buurtgezinnen.nl is een nieuwe landelijke speler in het sociale domein, die in opdracht van gemeenten voor overbelaste gezinnen een steungezin in de buurt zoekt. Dit steungezin ontlast en steunt het overbelaste gezin bij de opvoeding van de kinderen. De intentie is dat kinderen veilig, gezond en kansrijk kunnen (blijven) opgroeien in hun eigen gezin.

Buurtgezinnen.nl wil met deze preventieve aanpak een bijdrage leveren aan het terugdringen van het aantal uithuisplaatsingen. Buurtgezinnen.nl is in 2015 gestart en is nu actief in meer dan 30 gemeenten verspreid over het land. In iedere deelnemende gemeente wordt een lokale coördinator aangesteld.

Kern van de opdracht

Je bent de spil en het gezicht van Buurtgezinnen.nl in de gemeente Smallingerland:

• Je zorgt ervoor dat Buurtgezinnen.nl zichtbaar wordt in de gemeente, bij gezinnen, scholen, hulpverleners en andere betrokkenen.

• Je brengt vraag- en steungezinnen met elkaar in contact en begeleidt ze.

• Je versterkt de gemeenschapskracht en bevordert het samen opvoeden van kinderen in Smallingerland.

Klik hier voor de uitgebreide functiebeschrijving