De leukste en leerzaamste apps voor ukkies!

Mediawijsheid voor ukkies

Ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar zijn op woensdag 14 november tussen 10.00 en 11.30 uur van harte welkom bij het Papa Mama Café in Bibliotheek Drachten. Dit keer neemt leesconsulente Miranda Hartgers de ouders mee in de mediawereld voor kleintjes. Hoe maak je verstandige keuzes bij het kiezen van geschikte apps en video's voor je kind? Ouders kunnen een eigen tablet of smartphone meenemen om tips uit te wisselen. Het Papa Mama Café is gratis, inclusief koffie/thee en oppas voor de kleintjes. Opgave is niet nodig, maar wel gewenst. Klik hier voor meer informatie.

Thema 'De leukste en leerzaamste apps voor ukkies'
Voor kinderen van nu is spelen met media iets van alledag. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Veel ouders beseffen dan ook dat het verstandig leren omgaan met media een steeds belangrijker onderdeel van de opvoeding is geworden. Maar hoe pak je dat als ouder het beste aan? Wat zijn bijvoorbeeld leerzame apps en video’s voor een kind om zijn taalontwikkeling te stimuleren? Leesconsulente Miranda Hartgers is op 14 november aanwezig om uitleg, tips en handvatten te geven.

Over het Papa Mama Café
Het Papa Mama Café in Smallingerland bestaat al een paar jaar en wordt met veel plezier bezocht. Het is een ontmoetingsplek voor ouders van kinderen van 0 t/m 4 jaar om vragen en tips te delen over het opvoeden en opgroeien van kinderen. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen ouders elkaar vrijblijvend ontmoeten. Er is oppas aanwezig die ervoor zorgt dat de kinderen zich in het zicht van de ouders vermaken. Het Papa Mama Café is gratis. Het is een initiatief van het Centrum voor Jeugd en Gezin Smallingerland in samenwerking met Bibliotheek Drachten.