En de winnaar is ... !

Prijsuitreiking kleurwedstrijd Buiten de lijntjes

In de Week van de Opvoeding (oktober 2017) heeft het Centrum van Jeugd en Gezin maar liefst 6.000 kleurplaten op alle basisscholen in Smallingerland uitgedeeld. De jury was erg enthousiast over alle mooie inzendingen. "Wat is er toch prachtig gekleurd en geknutseld", riep één van de juryleden.

Pieter van der Zwan, wethouder Jeugd, overhandigde de Nationale Bioscoopbon van €50,- aan Femke van der Burg (8 jaar). Zij heeft met haar slangenmobile de 1e prijs gewonnen. Simeon Mientjes (4 jaar) won met zijn regenboogslang de 2e prijs (bioscoopbon van €25,-) en Max Bosma (8 jaar) mocht de 3e prijs (bioscoopbon van €12,50) in ontvangst nemen voor zijn diamantenslang.

Het thema van de opvoedweek en de kleurwedstrijd was 'Buiten de lijntjes'. Opvoeden gaat niet altijd vanzelf en kan best lastig zijn. Ongeveer een kwart van de ouders maakt zich wel eens zorgen over de opvoeding en de helft hiervan voelt zich regelmatig tekortschieten. Soms zitten de oplossingen in onverwachte hoek en loop je daar tegenaan door ‘out of the box’ te denken en ‘buiten de lijntjes’ te kleuren. Want iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal en eigen behoeften, niemand hoort in een hokje. Voor vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid kunnen ouders terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Smallingerland.