Extra kaarten Theateravond Puber in huis? Een toer!

Theateravond Puber in huis

In de Week van de Opvoeding 2019 organiseert Carins de theateravond 'Puber in huis? Een toer!'. Deze theatershow, door Marina van der Wal, is op donderdagavond 10 oktober om 20.00 uur in Schouwburg De Lawei in Drachten. De tickets hiervoor waren in recordtempo vergeven waarna alsnog veel ouders teleurgesteld moesten worden. In overleg is de theatershow daarom verplaatst naar de grote zaal in de schouwburg, met een dubbel aantal zitplaatsen. Er zijn daardoor nog tickets verkrijgbaar via www.carins.nl/theateravond. Hierbij moet direct gezegd worden dat de belangstelling voor de theateravond groot is en dat snel reageren belangrijk is.

Een theateravond vol herkenning

Het belooft een avond te worden vol herkenning, humor en tips over het eeuwige gedoe rondom huiswerk, grenzen stellen, op tijd thuiskomen en loslaten. Marina is inmiddels voor veel ouders een bekende. Ze is regelmatig te horen en te zien in diverse radio- en tv-programma's. Als moeder van twee 'bijna-klaar-pubers' is ze coauteur van meerdere boeken, waaronder de bestseller 'Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek'. De theateravond is bedoeld voor ouders met kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool of op het voortgezet onderwijs, en voor professionals die met jongeren werken.

In de spagaat

Marina bespreekt in haar theatertoer op een humoristische manier de spagaat waarin ouders en pubers vaak zitten. Aan de ene kant hebben (pre-)pubers ruimte en vrijheid nodig en moeten ouders leren dat ze een stapje terug moeten doen in het leven van hun kind. Aan de andere kant zie je dat (pre-)pubers, mede door de ontwikkeling van hun brein, juist duidelijke sturing nodig hebben. Op de Infomarkt in de foyer van Schouwburg de Lawei zijn vanaf 19.15 uur en in de pauze medewerkers aanwezig van organisaties die met jongeren werken. Hier kunnen bezoekers aan de theateravond 'Puber in huis? Een toer!' terecht voor alles rondom het opvoeden van pubers, zoals, relaties, seksualiteit, pesten, alcohol of drugs en vrijetijd.