Gezonde tips voor Avondvierdaagse!

Tamira Tomaat

Ook dit jaar is er weer een Avondvierdaagse in Drachten. Vanaf dinsdag 29 mei t/m vrijdag 1 juni gaan er duizenden kinderen en begeleiders vier dagen lang een afstand van 5 of 10 kilometer wandelen langs mooie routes door (en buiten) Drachten. In Smallingerland wordt extra aandacht besteedt aan het drinken van water en gezonde voeding voor en tijdens de wandeltocht. Zo wijst mascotte Tamira Tomaat de deelnemers nu alvast op een aantal gezonde tips. Dit doet zij in een paar filmpjes op de Facebookpagina van Sportbedrijf. Op de tweede dag van de tocht staat er bij het eindpunt van de route een infostand vanuit de gezonde aanpak JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

Kijk voor alle informatie over de Avondvierdaagse op www.sportbedrijf-drachten.nl/avond4daagse.

De organisatie van de Avondvierdaagse is dit jaar in handen van Sportbedrijf Drachten. Gemeente Smallingerland is nauw betrokken bij de Avondvierdaagse vanuit de JOGG-aanpak (Jongeren op Gezond Gewicht). Is samenwerking met de Albert Heijn en Jumbo in Drachten krijgen de kinderen iedere dag een stuk fruit en een bekertje water bij het rustpunt. Dit punt is ongeveer halverwege de route. Het is verstandig om de kinderen zelf ook water mee te laten nemen, zeker als het warm weer is. In de filmpjes met de tips van Tamira Tomaat leren de kinderen dat het belangrijk is om met een goed gevulde maag van start te gaan en dat ze voor onderweg wat lekkers meenemen dat ook gezond is, zoals fruit of groente. Tamira heeft ook een goede tip voor de ouders, namelijk dat kinderen bij de finish van de laatste dag niet beloond hoeven te worden met snoep, maar bijvoorbeeld met een mooi bosje bloemen of een klein cadeautje.

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)
Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente Smallingerland aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging op een positieve manier onder de aandacht te brengen en om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin Smallingerland (CJG) wordt er nauw samengewerkt om ook de zorg voor kinderen met overgewicht in de gemeente te optimaliseren. Het streven is om vanuit JOGG alle activiteiten met elkaar te verbinden, te versterken en te borgen.

JOGG-stand Avondvierdaagse