Gifwijzer volledig vernieuwd

Gifwijzer

De Gifwijzer is dit jaar volledig vernieuwd! De Gifwijzer is een hulpmiddel voor ouders en verzorgers van jonge kinderen en/of voor iedereen die regelmatig met jonge kinderen omgaat. De nieuwe Gifwijzer bestaat uit tips en adviezen op het gebied van:

  • Herkenning van een vergiftiging
  • Voorkomen van een vergiftiging
  • Wat kan giftig zijn onderverdeeld in 6 categorieen
  • Wat te doen bij een vergiftiging

De inhoud en vorm van de Gifwijzer is volledig vernieuwd en geactualiseerd door VeiligheidNL, samen met Het Oranje Kruis, Het Nederlandse Rode Kruis, toxicologen Dr. E.J.M Pennings en A.J.H.P. van Riel. Ook met hulp van: Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC), NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap), VUmc, RIVM (Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu), Ambulance Zorg, Dr. W.L.M. Kramer kinderchirurg-traumachirurg, UMC Utrecht en Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis.

De nieuwe Gifwijzer kost €7,95 inclusief 2 gratis Gifwijzer apps (ter waarde van €5,98) en een gratis uitklapper. Deze bijdrage is nodig om de kosten van de Gifwijzer te dekken en wordt ingezet om de Gifwijzer continu up-to-date te houden. VeiligheidNL werkt zonder winstoogmerk.

Bestellen Gifwijzer