Gratis Buitenspeeldag in Drachten

Buitenspeeldag 15 maart 2019

LET OP: BUITENSPEELDAG GAAT NIET DOOR!

Vanuit het KNMI is vanaf het einde van de ochtend (11.00 uur) weeralarm code geel afgegeven i.v.m. de kans op harde windstoten. Dit heeft de organisatie van de Buitenspeeldag helaas doen besluiten om de activiteit vandaag niet door te laten gaan. 

Klik hier voor het weerbericht

 

--------------------------------------------

 

Tijdens de landelijke Week voor de Gezonde Jeugd van 11 tot en met 15 maart 2019 kunnen kinderen van groep 3 tot met groep 8 van de basisscholen meedoen met de sportieve en gezellige Buitenspeeldag. De Buitenspeeldag 'Een stap vooruit' is op vrijdag 15 maart 2019 van 10.00 tot 12.00 uur. Onder leiding van de sportcoaches van Sportbedrijf Drachten gaan de kinderen allerlei leuke en verrassende beweegspellen en sporten doen.

De Buitenspeeldag wordt op vier locaties georganiseerd:

1) Spijkerdorp Drachten
2) Speelveld de Jister (t.o. Dorsvloer 110-120 in de Trisken),
3) Speelveld Kuiperssingel (t.o. OBS de Swetten) 
4) Sportpark Dûnoard in Houtigehage. Meedoen is gratis. 

Landelijk startsein door de Koning

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander geeft vrijdagmiddag 8 maart in de Werkspoorkathedraal in Utrecht het startsein van de Week voor de Gezonde Jeugd. De Koning opent de week samen met kinderen. Zij geven symbolisch het estafettestokje door aan alle kinderen in Nederland. In Smallingerland wordt de Buitenspeeldag georganiseerd door Sportbedrijf Drachten, GGD Fryslân en Carins vanuit de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Smallingerland

Smallingerland is sinds juni 2012 een JOGG gemeente. Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging onder de aandacht te brengen en om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal.

Logo Sportbedrijf Drachten 2019