Gratis voorstelling Chocoholic

Juul uit voorstelling Chocoholic

Op zaterdag 3 februari a.s. zijn kinderen uit groep 6,7 en 8 van de basisschool en hun ouders van harte welkom bij de interactieve voorstelling 'Chocoholic' van Theater Smoar.

Juul, de hoofdrolspeelster, is zo verslaafd aan chocolade dat ze er zelfs haar tanden mee poetst. Wanneer ze via het nieuws hoort dat de chocolade in de wereld opraakt komt ze in actie. Samen met Juul beleven de kinderen grappige en fantasierijke avonturen tijdens de chocoladereddingsactie. Daarbij leren ze over eerlijke handel (Fairtrade) en over gezonde voeding.

De voorstelling is gratis, inclusief een welkomstdrankje. Het begint om 15.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur) in Paviljoen de Leyen, Bildreed 3 in Rottevalle. Na afloop is er een gezellige nazit van 17.00 tot 18.00 uur.  Opgeven kan tot 29 januari via info@deleyen.nl of telefonisch via 0512-341120.
 


Over(h)eerlijk
De medewerkers van horecagelegenheid Paviljoen de Leyen werken graag met (h)eerlijke producten uit de regio in combinatie met Fairtrade producten. Dat je als ondernemer en consument bewuste productkeuzes kunt maken willen ze graag uitdragen in de regio. Dit doen ze door bijvoorbeeld de voorstelling 'Chocoholic' over eerlijke producten en gezonde voeding op hun locatie mogelijk te maken in samenwerking met Fairtrade Gemeente Smallingerland die een financiële bijdrage verstrekt. Daarnaast hebben medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin Smallingerland vanuit de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) de voorstelling aangevuld met onderdelen over gezonde voeding.

De combinatie van beleven (theater), informeren (nagesprek) en activeren door leuke doe-opdrachten maakt dat we meer bewust in de wereld staan en leren om verder te kijken dan je eigen omgeving. 

JOGG gemeente Smallingerland
Smallingerland is sinds juni 2012 een JOGG gemeente. Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging onder de aandacht te brengen en om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Er zijn watertappunten in de gemeente gecreëerd en er zijn regelmatig activiteiten rondom beweging en voeding. JOGG maakt onderdeel uit van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Smallingerland.