Kennismaken met het Papa Mama Cafe

PM Cafe algemeen

Het Papa Mama Café bestaat al een paar jaar in Smallingerland en wordt met veel plezier bezocht. Het is een ontmoetingsplek voor ouders van kinderen van 0 t/m 4 jaar. Ouders zijn van harte welkom op woensdag 12 september van 10.00 tot 11.30 uur. Ze kunnen kennismaken met de opzet van de bijeenkomsten die maandelijks door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Smallingerland en Bibliotheek Drachten worden georganiseerd. Ook is pedagoge Brenda Bekkema aanwezig voor het beantwoorden van opvoedvragen. Na afloop krijgen de ouders een leuke goodiebag mee naar huis. Het Papa Mama Café is in Bibliotheek Drachten, Museumplein 1 en is gratis, inclusief een kopje koffie of thee. Voor de kleintjes is er oppas. 

Iedere maand een thema
In het Papa Mama Café Smallingerland ontmoeten ouders elkaar, maar ook de kleintjes die meekomen kunnen met elkaar 'spelen' onder toezicht van een oppas. Naast ruimte voor algemene opvoedvragen staat er altijd een thema centraal, zoals de thema's 'Lezen met je peuter' (woensdag 10 oktober), 'De leukst en leerzaamste apps voor ukkies' (woensdag 14 november), 'Een fijne nacht voor jou en je kleintje'(woensdag 12 december). Het zijn thema's die ouders zelf hebben aangedragen. Er is een deskundige aanwezig die het thema behandeld en aan wie de ouders hun opvoedvraag kunnen stellen.

Ontspannen en leerzaam
Het CJG merkt dat het voor ouders heel prettig is om bij andere ouders herkenning te vinden, samen te kunnen lachen over grappige momenten of juist een luisterend oor te kunnen vinden voor als het even wat minder lekker gaat. De sfeer in het Papa Mama Café is veilig en ontspannen. 'We vinden het belangrijk dat de papa's, mama's en de kleintjes zich op hun gemak voelen. De oppas die er voor de kinderen is, maakt dat de ouders echt even rustig een kopje koffie of thee kunnen drinken. We hebben gemerkt dat het leuker is om iedere keer een thema centraal te stellen. Per thema nodigen we een deskundige uit die op haar of zijn eigen manier invulling geeft aan het thema. Dit kan zijn door een korte presentatie, een demonstratie of bijvoorbeeld door de ouders een spel of opdrachtje te laten doen. Je gaat als ouder in ieder geval ontspannen en altijd een stukje wijzer de deur uit!', aldus Ytsje Damstra van het CJG. 

Papa Mama Cafe algemeen 2