Kinderen weer fit door leefstijlprogramma LEFF

Papa Mama Cafe thema SnoepGOED?

Wanneer ouders zien dat hun kind zich niet meer fit en energiek voelt is het goed om te weten dat gezinnen in Smallingerland gratis mee kunnen doen met het leefstijlprogramma LEFF (Lifestyle, Energy, Fun & Friends). Dit is een leuke club voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar oud boven een gezond gewicht en hun ouder(s). Gezond eten en plezier maken door spelletjes te doen en te sporten staan hierbij centraal. In september 2019 start er weer een nieuwe groep. LEFF duurt 10 weken en is twee keer per week op dinsdag- en vrijdagmiddag van 16.00 – 18.00 uur in Brede School De Wiken in Drachten. 

Klik hier voor meer informatie over LEFF en om je aan te melden!

Samen aan de slag

Kinderen en hun ouder(s) leren in tien weken hoe ze gezonde keuzes kunnen maken op gebied van voeding en bewegen. Volgens de oud-deelnemers leer je veel, beweeg je lekker en krijg je er nieuwe vrienden bij. Dat maakt LEFF zo leuk om te doen. Het ontmoeten van andere kinderen en ouders, het bewegen onder professionele begeleiding en het samenwerken aan een gezonde leefstijl zijn allemaal redenen om mee te doen aan LEFF.

Praktische tips

Het gratis leefstijlprogramma Lifestyle, Energy, Fun & Friends (LEFF) richt zich met een positieve insteek op zelfvertrouwen en gedragsverandering. Het is geen dieet of afvalprogramma. Twee keer per week komen de deelnemers bij elkaar en krijgen van professionals uit het LEFF-team adviezen en praktische tips over specifieke onderwerpen. Zoals over bewerkte en onbewerkte producten, over vetten en suikers en over etiketten lezen. De ouders leren hoe ze goede en haalbare doelen kunnen stellen met hun kinderen en hoe ze kinderen het beste kunnen belonen. Opdrachten zoals een superspeurtocht door de supermarkt maken het programma extra leuk om te doen.

Lekker bewegen

De kinderen doen tijdens het LEFF-programma spelletjes over voeding en beweging waardoor ze kunnen ervaren dat gezond eten en bewegen leuk is. Ouders krijgen de kans om met elkaar en met de medewerkers van het LEFF-team te pra­ten over wat lastig is aan gezond opvoeden. De ouders leren van elkaars ervaringen en helpen elkaar om gezonder bezig te zijn.

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)

Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente Smallingerland aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging op een positieve manier onder de aandacht te brengen en om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Het streven is om vanuit JOGG activiteiten met elkaar te verbinden, te versterken en te borgen.