Krajicek Playground geopend in De Wiken

Krajicek Playground

In een feestelijke sfeer werd tijdens de Koningsspelen op vrijdag 22 april 2016 een Krajicek Playground geopend in De Wiken in Drachten. Wethouder Jos van der Horst verrichtte de openingshandeling door een bordje met leefregels te onthullen. Henk de Jong, voormalig trainer van SC Cambuur, kreeg door zijn enthousiasme de aanwezige jeugd lekker in beweging. Scholen kunnen gymlessen geven op het speelveld. Na schoolschooltijd organiseren deskundige sportleiders verschillende activiteiten voor de kinderen en jongeren uit de wijk.

Dicht bij huis sporten en spelen 

Tennisser Richard Krajicek wil graag kinderen uit aandachtswijken een mogelijkheid bieden om dicht bij huis te kunnen sporten en spelen. Een Krajicek Playground is een plek waar iedereen uit de wijk welkom is. Terwijl buurtbewoners elkaar ontmoeten, rennen de jonge kinderen elkaar tikkend achterna en zijn de oudere kinderen zich aan het omkleden voor een voetbaltraining of basketbaltoernooi. Het zou zomaar een dag op de Playground kunnen zijn. Het verschil met een gewoon plein is dat er onder deskundige leiding leuke activiteiten te doen zijn. Sportleiders zetten hun talenten en kennis in bij het organiseren van activiteiten en zorgen voor een sportieve, gezellige en eerlijke sfeer op de Playground.

Jongeren op Gezond Gewicht

De Krajicek Playground past goed binnen de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) van de gemeente Smallingerland. Deze aanpak staat voor het samen werken aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging op een positieve manier onder de aandacht te brengen en om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin Smallingerland (CJG) wordt er nauw samengewerkt om ook de zorg voor kinderen met overgewicht in de gemeente te verbeteren. Het streven is om vanuit JOGG alle activiteiten met elkaar te verbinden, te versterken en te borgen.