Leefstijlprogramma LEFF

Jongen waterdrinken

LEFF

 

 

  
 

Zodra het kan starten we weer met een nieuwe LEFF-groep!

LEFF is een gratis leefstijlprogramma voor kinderen van 7 tot 13 jaar die boven een gezond gewicht zijn. Kind en ouder werken samen om op een leuke manier in 10 weken fitter en gezonder te worden en te blijven. LEFF staat voor Lifestyle, Energy, Fun & Friends. Het is geen dieet of afvalprogramma, maar een manier van leven. Het gaat erom dat je samen plezier hebt in een gezonder leven! Uit onderzoek bljikt dat kinderen met LEFF zich weer lekker in hun eigen lijf gaan voelen. Wereldwijd zijn ruim 85.000 kinderen en ouders je voor gegaan en op een plezierige manier fitter geworden. Het programma werkt echt, al meer dan 10 jaar!

Wat doe je bij LEFF?

  • Bij LEFF gaan jij en je kind tien weken lang, twee keer per week aan de slag. 
  • Dit is iedere week op de dinsdag en donderdag, van 15.45 uur tot 17.45 uur
  • In Drachten komt de LEFF-groep bij elkaar in Brede School de Wiken
  • Klik hier als je meer informatie wilt over de landelijke aanpak van LEFF
  • Het LEFF-programma is gratis

LEFF doe je samen met andere ouders en kinderen uit je buurt en met hulp van getrainde mensen. Je gaat bijvoorbeeld op speurtocht door de supermarkt en ontdekt hoe je anders kunt eten. Terwijl de kinderen leuke, actieve spellen doen, praat jij met andere ouders over wat je lastig vindt aan gezond opvoeden en delen jullie samen de beste tips.

Het LEFF-Team

Wil je eerst nog wat meer weten? Het LEFF-team helpt je graag verder! Het LEFF-team bestaat uit Gelske Tjeerdsma (LEFF-coördinator en coach Voeding en Gedrag) en Sietze Pieksma (Beweegcoach).

Meer informatie of aanmelden?

  • We starten weer met een nieuwe LEFF-groep, zodra de coronamaatregelen dit toelaten. Je kunt je alvast aanmelden, dan houden we je op de hoogte over de eerstvolgende startdatum! 
  • Wil je meer informatie over LEFF, heb je vragen of wil je je kind aanmelden voor de eerstvolgende LEFF-groep? klik hier

LEFF impressie 1

Succes bewezen

LEFF is de Nederlandse versie van het uit Engeland overgenomen effectieve leefstijlprogramma MEND (Mind, Exercise, Nutrition… Do it!). Dit programma is al jaren succesvol in Engeland, Amerika, Canada en Australië. De afgelopen 10 jaar hebben ruim 85.000 gezinnen aan MEND meegedaan. Onderzoek laat zien dat kinderen die MEND hebben gedaan, lekkerder in hun vel zitten en dat MEND gezinnen helpt hun eet- en beweeggedrag blijvend te veranderen. Met als resultaat dat de kinderen zich fitter, gezonder en blijer voelen!

Over LEFF

LEFF wordt in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in 2014 als pilot uitgevoerd in acht JOGG-gemeenten: Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Dordrecht, Smallingerland, Zwolle, Veghel en Den Bosch. LEFF is ontwikkeld vanuit het project Care for Obesity (onderdeel van het Partnerschap Overgewicht Nederland), in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De uitvoering is in samenwerking met JOGG. LEFF inspireert kinderen van 7 tot 13 jaar die boven een gezond gewicht zijn om samen met hun ouders fitter en gezonder te worden en te blijven. Het doel van de aanpak is om samen plezier te hebben in een gezonder leven.


PON
 

LEFF Gozer

Hulp nodig of vragen?