LEFF-kanjers krijgen diploma!

LEFF kanjers krijgen diploma

Tien weken lang, twee keer per week zijn kinderen boven een gezond gewicht bezig geweest met het leefstijlprogramma LEFF (Lifestyle, Energy, Fun & Friends) in Smallingerland. Onder professionele begeleiding hebben de deelnemers en hun ouders geleerd hoe ze gezonde keuzes kunnen maken op gebied van voeding en beweging. Wethouder Piet de Ruiter reikte afgelopen vrijdag samen met LEFF-coach Mirjam Veltman tijdens het afsluitende Diplomafeest de zo verdiende diploma's uit. Bij de LEFF-quiz lieten de kinderen zien dat ze kanjers zijn en inmiddels heel veel weten over een gezonde leefstijl. In januari komen de deelnemers en de coaches nog een keer bij elkaar voor de LEFF-beloning. Ze gaan dan sporten in de interactieve ISpace sportruimte van Sportbedrijf Drachten. Volgend jaar start er in het najaar weer een nieuwe LEFF-groep. Wie hiervoor interesse heeft kan informatie vinden op: klik hier.

Minder snoep, meer water en lekker bewegen

LEFF staat voor Lifestyle, Energy, Fun & Friends en is een leuk programma voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar oud boven een gezond gewicht en hun ouder(s). Gezond eten en plezier maken door spelletjes te doen en te sporten staan hierbij centraal. Dat maakt LEFF juist  zo leuk om te doen, vinden de deelnemers. Veel gehoorde reacties zijn dan ook dat het zo leuk is om andere kinderen en ouders te ontmoeten en te kunnen bewegen onder professionele begeleiding. Ook noemen de kinderen dat ze lekkerder in hun vel zitten, zich fitter voelen en voor sommigen geldt dat ze geen medicatie meer nodig hebben. Het feit dat je samen werkt aan een gezondere leefstijl maakt het makkelijker om gewoontes aan te passen en van elkaar te leren. De deelnemers zijn supertrots op het behalen van het diploma en hopelijk ook supertrots op zichzelf.

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en LEFF Smallingerland

Smallingerland is sinds juni 2012 een JOGG gemeente. Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging onder de aandacht te brengen en om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. LEFF-coach Mirjam Veltman nam tijdens het Diplomafeest op vrijdag 29 november jl. afscheid van haar taak als coach Voeding & Gedrag voor het begeleiden van de LEFF-groepen. Zij was betrokken bij de opzet van het leefstijlprogramma LEFF in Smallingerland en heeft in vier jaar vol passie en deskundigheid 8 LEFF-groepen begeleid. Ze gaat door met het opleiden van nieuwe LEFF-coaches in Nederland.