Nationale voorleesdagen 2017

Voorlezen

De start van het Nationale Voorleesdagen 2017 was op woensdag 25 januari. Met de Nationale Voorleesontbijten op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen is de 14de editie van De Nationale Voorleesdagen van start gegaan.

Tijdens de nationale voorleesdagen gaan vrijwilligers van Humanitas Smallingerland/Opsterland voorlezen op consultatiebureaus in Drachten. De vrijwilligers zijn verbonden aan het project taalstimulering voor kinderen. Bij deze activiteit wordt thuis voorgelezen aan kinderen vanaf 3 jaar om op een speelse manier beter Nederlands te leren en zo de kansen (later) op school te vergroten. Bij kinderen van 7-12 jaar  gaat het om het samen lezen ter bevordering van de vaardigheid om Nederlands te lezen en te spreken. Humanitas heeft in deze twee gemeenten ruim 25 vrijwilligers voor de taalstimulering en helpt 30 kinderen per jaar om verder te komen.

Op de consultatiebureaus in de provincie delen de medewerkers voorleesboeken uit, met dank aan firma Borre Educatief. Ouders ontvangen bij het voorleesboek de nieuwe folder 'Voorleestips' van GGD Fryslan, met veel leuke en nuttige tips om je kind te kunnen voorlezen!

Meer weten? www.nationalevoorleesdagen.nl