Nieuw: kinderboek Doris Dorpsuil

Boek Doris Dorpsuil

Moeilijke onderwerpen worden makkelijker bespreekbaar met Doris Dorpsuil. Een kinderboek over gevoelsverwerking bij jonge kinderen.

Op zondag 9 september verschijnt het boek 'Doris Dorpsuil' van Bo Sijpkes. Volgens Bo bestaat er meer dan alleen een wereld waarin kinderen leren rekenen en schrijven. Kinderen moeten ook leren omgaan met hun eigen gevoelens tijdens leven veranderende situaties. Dit kunnen negatieve gebeurtenissen zijn, zoals de dood of een scheiding, maar ook mooie dingen, zoals de geboorte van een broertje of zusje of een eerste schooldag. In 'Doris Dorpsuil' worden situaties aan de hand van vier stappen bespreekbaar gemaakt.

Over het boek

In een grote boom, midden in het dorp woont Doris Dorpsuil. Doris ziet alles wat er in het dorpje gebeurt. Idere dag komen er kinderen uit het dorp naar Doris om te vertellen wat ze meemaken. Met Doris is het fijn praten over de leke en de minder leuke gebeurtenissen in het leven. 

In dit eerste boek over Doris Dorpsuil leer je gemakkelijk samen met kinderen, aan de hand van vier simpele stappen, geboorte, dood, scheiding en een eerste schooldag bespreekbaar te maken. Bovenal is het gezellig en leerzaam om even weg te duiken in de het dorpje van Doris.

Klik hier voor meer informatie over auteur Bo Sijpkes.

Boek ' Doris Dorpsuil' / auteur Bo Sijpkes / Uitgeverij Palmslag / 80 pagina's / 19,95 euro / ISDN 978 94 917 7388 4