Nieuw Record aantal lopers bij Kidsrun 2018

De 8 van Drachten 2018 1

Dit jaar kwam een recordaantal kinderen over de finish bij de Kidsrun van De 8 van Drachten! Maar liefst 650 deelnemers liepen zondag 10 juni een parcours van 1 mijl, oftewel 1609 meter. Hiervan hebben 589 kinderen zich aangemeld via hun school. Dat er zoveel extra aanmeldingen zijn ten opzichte van vorig jaar (totaal 450 aanmeldingen) is te danken aan de wijklopen die de buurtsportcoaches van Sportbedrijf Drachten vooraf aan de loop hebben georganiseerd.

De wijklopen, de Kidsrun en het uitdelen van water en fruit bij de finish worden gestimuleerd vanuit de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Smallingerland. De uitslagen en foto's van de Kidsrun zijn te zien op www.8vandrachten.nl.

Water en fruit

Mede door de JOGG-aanpak is het uitdelen van bidons met water en het uitdelen van fruit bij de Kidsrun van De 8 van Drachten bijna een traditie geworden. Dit jaar werd de bidon gesponsord door de Rabobank, Smallsteps en JOGG. De Rabobank sponsorde ook de appels, bananen en mandarijnen die bij de finish werden uitgedeeld. De vrolijke gele shirts waaraan de JOGG-lopers te herkennen waren zijn (gedeeltelijk) gesponsord door Leffel Sports/100% voetbal.

JOGG gemeente Smallingerland

Smallingerland is sinds juni 2012 een JOGG gemeente. Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging onder de aandacht te brengen en om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Er zijn watertappunten in de gemeente gecreëerd en er zijn regelmatig activiteiten rondom beweging en voeding.

De 8 van Drachten 2018 3

De 8 van Drachten 2018 2