Opening watertappunt en blotevoetenpad bij de Naturij

Opening watertappunt de Naturij door wethouder Robert Bakker 2018

Donderdagmiddag 19 juli jl. opende wethouder Robert Bakker bij Kinderboerderij de Naturij in Drachten een watertappunt en een blotevoetenpad. Het watertappunt waar bezoekers gratis hun bidon, beker of flesje met water kunnen vullen was een wens van het bestuur en is mogelijk gemaakt door de gemeentelijke aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Smallingerland. Het blotevoetenpad is een beleefroute waar kinderen zonder schoeisel door de modder, over boomstammen en door bakken met verschillende materialen heen kunnen lopen, met op het einde een mooie zweefbaan. Kijk voor meer informatie op www.naturij.nl.

Watertappunt
Een watertappunt is een drinkwatervoorziening in de openbare ruimte. Water drinken is gemakkelijk en gezond. Hoe meer tappunten er zijn hoe makkelijker het is om van de gezonde keuze een gemakkelijk keuze te maken. Dit is binnen de gemeente het motto bij de aanpak 'Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)'. Het watertappunt bij Kinderboerderij is alweer het 10e openbare watertappunt in Smallingerland. Het watertappunt wordt gefinancierd vanuit het Gemeentelijk Waterplan Smallingerland 2017-2020. Het tappunt draagt bij aan een schoon drinkwaterproject in een ontwikkelingsland via Join the Pipe. Dit sociale netwerk promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en om het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan.

Blotevoetenpad
Behalve dat het lopen op blote voeten een spannende, niet alledaagse en leuke ervaring is, is het ook een terugkeer naar de basis. Met alle zintuigen de aarde ''ervaren'' en waarnemen, zoals jonge kinderen leren lopen op hun blote voetjes. Samen met de kinderen is het genieten, maar het is ook een gezellige invulling voor een bedrijfsuitje, een familiebijeenkomst of een kinderfeestje. Het blotevoetenpad is een idee van Hans Bijl, vrijwilliger bij de Naturij.

JOGG gemeente Smallingerland
Smallingerland is sinds juni 2012 een JOGG gemeente. Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging onder de aandacht te brengen en om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal.

Blotevoetenpad de Naturij 19juli2018