Opening watertappunten met danseres Ingrid Jansen!

Ingrid

Op woensdag 31 mei 2017 van 11.30 tot 12.00 uur is de officiële opening van zes nieuwe watertappunten in Drachten door wethouder Marja Krans bij het Carillon aan de Zuidkade 1a. Iedereen is van harte welkom om directie, leerkrachten, leerlingen en andere afgevaardigden van de watertappunten aan te moedigen bij het waterspel. Twee winnaars van de Vitenswedstrijd 2016 worden extra in het zonnetje gezet. Danseres, actrice en presentatrice Ingrid Jansen geeft met haar dans het startsein voor de Selfie-actie #ikdrinkwater op Instagram. Jansen is onder andere bekend van haar rol als Monica in het televisieprogramma Topstars en van SBS6 dans show Dancing Queen. Als danseres werkte ze samen met internationale artiesten zoals Shakira, The Sugababes en de choreograaf van Michael Jackson.

Water tappen is een gezonde keuze

Ons kraanwater is van topkwaliteit en gezond. Hoe meer watertappunten er zijn hoe makkelijker het is om van de gezonde keuze een gemakkelijk keuze te maken. Dit is binnen de gemeente het motto bij de aanpak 'Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)' en het project 'Gezond in Smallingerland'. Een watertappunt is een drinkwatervoorziening in de openbare ruimte. Het is handig om buiten en onderweg water te kunnen tappen. Ook op plekken waar kinderen sporten en bewegen is kraanwater een gezonde en duurzame dorstlesser.

Watertappunten

De drie watertappunten die al in Drachten zijn, staan op het sportveld naast De Barte, in het Slingepark en bij het csg Liudger (locatie Splitting). De zes nieuwe locaties zijn bij het Krajicek Playground De Wiken, bij VSO Talryk (Harddraverdijk 26, buiten), ), praktijk onderwijsscholen CSG Liudger De Ring en Singelland De Venen (de Ring 4-6, binnen), bij VSO De Zwaai (Splitting 17, binnen), in het Thalenpark en bij het Carillon.

Twee Vitens watertappunten cadeau

Waterbedrijf Vitens bestond in 2016 tien jaar en vierde dat door honderd tappunten voor kraanwater weg te geven door middel van een wedstrijd. Klanten konden voor hun gemeente een tappunt winnen door een selfie in te sturen die ze hebben gemaakt met kraanwater dat ze hebben besteld op een festival, in een café of restaurant. Twee inwoners van Smallingerland hebben ieder een watertappunt gewonnen.

Waterpunt voor een goed doel

De nieuwe watertappunten zijn mogelijk gemaakt uit projectgelden en door waterbedrijf Vitens. Ze voldoen aan alle kwaliteitseisen, zijn vandaalbestendig en kunnen het hele jaar worden gebruikt. Ieder tappunt dat is geplaatst draagt bij aan een schoon drinkwaterproject in een ontwikkelingsland via Join the Pipe. Dit sociale netwerk promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan.

Foto Ingrid Jansen (Remko Kamphuis)