Opvoedparty 'Buiten de lijntjes' in Bibliotheek Drachten

Opvoedparty in Bibliotheek Drachten

Op woensdag 4 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur zijn ouders en kinderen van hartelijk welkom bij de Opvoedparty 'Buiten de lijntjes' van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Bibliotheek Drachten! Er zijn boeken, flyers en themakoffers verzameld over alles wat met opvoeden, opgroeien en gezondheid van kinderen te maken heeft. Een pedagoog geeft tips aan ouders bij 'Stel je opvoedvraag'. Er is voorlichting over het drinken van water en het eten van groente en fruit. Ook is er een suikerspel en zijn er voorbeelden van gezonde traktaties. Kinderen kunnen zich gratis laten schminken van lief huisdier tot eng monster. Of ze kunnen kleuren en knutselen omdat het dierendag is en ook nog eens de start van de Nationale Kinderboekenweek 'Gruwelijk eng'. Joukje Fotografie maakt gratis professionele foto's. Zij zorgt ervoor dat ieder kind mooi op de foto staat, met of zonder schmink. Alle activiteiten zijn gratis.

Kinder-EHBO, puberverleidingen en Kindpakket

In de Week van de Opvoeding van 2 tot en met 8 oktober 2017 kunnen ouders aan diverse gratis activiteiten in het CJG-gebouw aan het Moleneind ZZ 95 in Drachten meedoen. Zoals een workshop Kinder-EHBO op dinsdagavond 3 oktober. Te weinig ouders weten voldoende van EHBO en weten niet altijd hoe zij in geval van nood moeten en kunnen handelen. Op maandagavond 2 oktober is de lezing  'Verleidingen voor je puber' over onder andere (nieuwe) drugs, challenges, roken en alcohol. Op donderdagavond 5 oktober is er een voorlichtingsavond over het Kindpakket Smallingerland voor ouders die een financiële bijdrage willen aanvragen voor bijvoorbeeld muziekles, sporten of voor schoolmateriaal. Vooraf aanmelden voor deze activiteiten is nodig! Kijk op de agenda voor meer informatie en aanmelden.

Week van de Opvoeding, thema 'Buiten de lijntjes'

Het CJG Smallingerland organiseert de Opvoedparty in de landelijke Week van de Opvoeding die van maandag 2 tot en met zondag 8 oktober 2017 is. Het thema is 'Buiten de lijntjes', omdat kinderen niet in hokjes te plaatsen zijn en het opvoeden, opgroeien en gezondheid niet altijd volgens het boekje gaat. Meer informatie over de landelijke themaweek staat op www.weekvandeopvoeding.nl.