Outdoor Kids Vakantieweek 2017 geslaagd!

Outdoor Kids Vakantieweek 2017

Met een beetje wisselvallig weer, maar met goede temperaturen was de 'Outdoor Kids Vakantieweek 2017' in Smallingerland een groot succes. Maar liefst 60 kinderen tussen de 6 en 12 jaar beleefden in de laatste week van juli een onvergetelijke week met allerlei sporten en spellen. Ze deden voetbal, tennis, kanoën, boogschieten, vlotbouwen, speurtochten, levend stratego, volleybal, BMX-en, atletiek en nog veel meer leuke, uitdagende en stoere sport- en beweegactiviteiten.

Buiten spelen is gezond
Stichting Let Sport organiseert de Outdoor Kids Vakantieweken omdat ze het buiten spelen willen stimuleren bij kinderen. Door het buiten spelen blijven kinderen gezond en fit, worden er vriendjes en herinneringen gemaakt en leren ze om samen te werken. Kinderen ontwikkelen zich het best door zelf te ontdekken, te bewegen, te experimenteren en risico's te nemen. Gemeente Smallingerland en de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) ondersteunt sportieve Outdoor Kids Vakantieweken in Smallingerland. Kijk voor meer informatie en een fotoverslag op www.echt-outdoor.nl.

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)
Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente Smallingerland aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging op een positieve manier onder de aandacht te brengen en om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal.

Outdoor Kids Vakantieweek boogschieten