Papa mama Cafe - thema Gezond eten voor je kind

Papa Mama Cafe over gezond eten voor je kind

Ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar zijn op woensdag 6 maart tussen 10.00 en 11.30 uur van harte welkom bij het Papa Mama Café. Dit is een gezellige ontmoetingsplek voor ouders van kinderen van 0 t/m 4 jaar in Bibliotheek Drachten. Onder het genot van een gratis kopje koffie of thee kunnen ouders elkaar vrijblijvend ontmoeten. Er is een oppas aanwezig die in de buurt van de ouders samen met de kleintjes spelletjes kan doen of een boekje kan voorlezen.

Wikje de Jong, Jeugdverpleegkundige bij GGD Fryslân, gaat op een leuke manier samen met de ouders bekijken wat gezond eten en drinken is voor jonge kinderen.

Gezond eten en drinken
Als ouder heb je grote invloed op het eetgedrag en de eetgewoonten van je kind. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor een gezellige sfeer aan tafel en een kind dat prima eet? Kinderen doen ouders na, dus geef zelf het goede voorbeeld. Wat is eigenlijk gezond eten en drinken voor je kind? Waar kun je in de supermarkt op letten zodat je gezonde boodschappen in huis haalt? Wikje de Jong praat in het Papa Mama Café met de ouders over hun ervaringen met (gezond)eten en geeft handige tips en adviezen.

Vooraf aanmelden is wenselijk maar gewoon binnenlopen mag ook. Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden via de website van Bibliotheek Drachten.