Papa Mama Cafe - thema lekker slapen

Lekker slapen

Woensdag 12 december tussen 10.00 en 11.30 uur is er weer een Papa Mama Café in Bibliotheek Drachten. Het succesvolle café wordt al een paar jaar door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Smallingerland in samenwerking met Bibliotheek Drachten georganiseerd. Het is een ontmoetingsplek voor ouders van kinderen van 0 t/m 4 jaar om vragen en tips te delen over het opvoeden en opgroeien van kinderen. Daarnaast is er dit keer extra aandacht voor het thema 'Slapen – een fijne nacht voor jou en je kleintje'.

Het Papa Mama Café is gratis, inclusief een kopje koffie of thee en oppas voor de kinderen. Vooraf aanmelden is wenselijk maar gewoon binnenlopen mag ook. Klik hier voor meer informatie.

Een fijne nacht voor jou en je kleintje

Een kind heeft voldoende slaap nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen, te groeien en overdag voldoende energie te hebben. En voor de ouders is een fijne nachtrust ook heel erg fijn. Duidelijkheid helpt bij het slapen en voorkomen van slaapproblemen. Hoe breng je als ouder structuur aan in het dag- en nachtritme? Wat is de invloed van eten of drinken, de slaapomgeving en hoe kan overprikkeling bij kinderen worden voorkomen? Ouders kunnen tijdens het Papa Mama Café op woensdag 12 december ervaringen delen en tips vragen aan pedagoge Dorothea Jansen.