Prijswinnaar Fotochallenge bekend!

Prijsuitreiking Fotochallenge 2019

Jan Tibbesma (rechts), winnaar van de Fotochallenge 'Mijn favoriete buitenspeelplek', krijgt de hoofdprijs uitgereikt van Albert-Dirk Verwoert, filiaalmanager bij Leffel Sportswear/100% Voetbal Drachten

De winnaar van de fotochallenge 'Mijn favoriete buiten speelplek' is bekend. In de Week voor de Gezonde Jeugd van 11 tot en met 15 maart 2019 was er vanuit de gemeentelijke aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en Carins een oproep gedaan. Jong en oud kon tot 1 april een foto insturen van een favoriete plek in Smallingerland waar in de buitenlucht (gratis) kan worden gespeeld of gesport. Uit de inzendingen werd de foto van Jan Tibbesma door de jury als mooiste beoordeeld. De foto is scherp, de kleuren spreken je meteen aan en de schaduw van de fiets is een prachtig detail, aldus de jury. Filiaalmanager Albert-Dirk Verwoert van Leffel Sportswear/ 100% Voetbal Drachten overhandigde Tibbesma een gratis (sport)outfit naar keuze ter waarde van 100 euro.   

De winnende foto, gemaakt door Jan TibbesmaWinnende foto JOGG fotochallenge 2019

Omgevingsontdekker Drachten en omgeving

Bewegen in Drachten kan altijd en overal. Op de website www.bewegenindrachten.nl staat een omgevingsontdekker. Deze website is een hulpmiddel om te ontdekken waar in Drachten gesport en gespeeld kan worden. Denk hierbij aan skaten, skeeleren, zwemplekken, volleybal, sportparken, tennis, voetbal (pannakooi), ruitersport, info over wandel- en fietspaden, et cetera. Aanvullingen en tips voor deze omgevingsontdekker kunnen gemaild naar carins@smallingerland.nl.

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Smallingerland

Smallingerland is sinds juni 2012 een JOGG gemeente. Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging onder de aandacht te brengen en om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal.