Samira vlogt in Week over Gezonde jeugd

Visual Week vd gezonde Jeugd 2018

Van 5 - 10 maart 2018 was het de landelijke Week voor de Gezonde jeugd 2018. Op dag 5 van deze themaweek maakte Samira El Idrissi (24) uit Drachten een vlog. De half-Marokkaanse vlogt sinds mei 2017 over de top van de kickbokswereld in Nederland. Zelf is ze meervoudig wereldkampioen taekwondo. Daarnaast kickbokst ze ook regelmatig. Samira is ambassadrice van Nuchter over Gewicht en is onlangs gestart met haar project La Forsa in JOGG gemeente Smallingerland (Jongeren op Gezond Gewicht).

Week voor de gezonde jeugd

Het lijkt vanzelfsprekend, een gezonde jeugd. Toch groeien jongeren ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak (letterlijk) het meest voor de hand liggend zijn. Daarom maken we ons, samen met alle partners van JOGG én alle (lokale) JOGG-professionals tijdens de Week voor de gezonde jeugd hard voor een gezonde toekomst. Want een gezonde jeugd is een weerbare jeugd, die beter toegerust is voor de toekomst. En wie wil dat nou niet?

La Forsa

LaForsa heeft als doel, jonge meiden meer te laten bewegen en hun bewustwording van een gezonde leefstijl te vergroten. Onder een gezonde leefstijl valt voeding en sport, maar ook het functioneren op school, contact met de omgeving en de positie in de maatschappij.

Na twintig weken werken met een meidengroep, wil LaForsa ervoor zorgen dat de meiden het belang van bewegen inzien en vrijwillig een uur per week aan sport doen. Ook wil Samira dat de meiden zich een onderdeel van de samenleving voelen. Door een gezonde levensstijl aan te nemen is de kans groter dat de ontwikkeling op school, stage of op straat positief gaat verlopen.