Steunpunt Zelfhulp presenteert nieuwe website

fam

Steunpunt Zelfhulp, een project van Stichting AanZet, is verheugd haar nieuwe website te presenteren:www.zelfhulpfriesland.nl.

Op deze gebruiksvriendelijke website vindt men een duidelijk overzicht van zelfhulpgroepen in Friesland. Echt een website van deze tijd, die zowel op een computer als op een tablet of smartphone te bekijken is.

Een zelfhulpgroep is een groep mensen die bij elkaar komt rond een bepaalde (levens)vraag, ziekte of psychische problematiek. “Doordat je samen een ervaring deelt, kun je elkaar verder helpen. Je vindt steun bij elkaar en kunt praktische tips delen”, aldus een deelnemer aan een zelfhulpgroep.

Met slechts één druk op de knop vind je op de nieuwe website een overzicht van de meer dan 40 zelfhulpgroepen in Friesland. Het is een website waar zowel burgers als hulpverleners meer informatie over zelfhulp(groepen) kunnen vinden. De website is gemaakt in samenwerking met Systemedic. 

Steunpunt Zelfhulp is een project van Stichting AanZet. Bij AanZet werken wekelijks 120 vrijwilligers, veelal met een psychische kwetsbaarheid, aan herstel en persoonlijke groei. Zij doen dat door vrijwilligerswerk te doen in allerlei projecten met een grote sociale betekenis. AanZet is een provinciaal werkende organisatie met haar kantoor in Leeuwarden. Ga voor meer informatie naar www.st-aanzet.nl.