Thema 2018: Opvoeden is Samenspel

Logo Week van de Opvoeding

De landelijke Week van de Opvoeding is van maandag 1 tot en met zondag 7 oktober 2018; wij doen mee! Het thema is 'Opvoeden is Samenspel'.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Smallingerland organiseert samen met andere partijen diverse activiteiten die in het teken staan van opvoeden, opgroeien en gezondheid. Van klimclinic, knutselworkshop en beweegspelletjes voor de kleintjes tot een voorstelling over middelengebruik, een opvoed Webinar en de start van 'Stoptober!'. Op woensdag 3 oktober is er tussen 14.00 en 16.00 uur een heuse Opvoedparty in Bibliotheek Drachten met onder andere de start van de Kinderboekenweek 'Vriendschap'. De meeste activiteiten zijn gratis. 

Activiteiten in de Week van de Opvoeding

Klik hier voor de folder met alle informatie over de activiteiten of klik hieronder op de titel van de activiteit.

Maandag 29 september 

Maandag 1 oktober 

Dinsdag 2 oktober 

Woensdag 3 oktober

Vrijdag 5 oktober

Zaterdag 6 oktober

Zondag 7 oktober

Hele week 


Thema Opvoeden is Samenspel

De Week van de Opvoeding staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor. Tijdens de themaweek draait het om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Het gaat hierbij om het bewust worden van het gewone dagelijkse opvoeden, stellen van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap die veel ouders hebben. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je?

CJG Smallingerland
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Smallingerland is een samenwerkingsverband tussen organisaties die met kinderen en jongeren van 0-23 jaar werken. Bij het CJG kunnen (aanstaande) ouders, verzorgers, jongeren en professionals terecht met vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Het CJG is bereikbaar via www.cjgsmallingerland.nl, telefoonnummer 088- 5 335 330 of via e-mail gebiedsteam@smallingerland.nl. Alledaagste tips zijn te vinden op onze Facebookpagina.

Papa speelt met meisje