Thema Vertrouwen in je kind (0-4 jaar) bij Papa Mama Cafe

Vertrouwen in je kind

Woensdag 6 februari 2019 tussen 10.00 en 11.30 uur is er weer een Papa Mama Café in Bibliotheek Drachten. Het succesvolle café wordt al een paar jaar door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Smallingerland in samenwerking met Bibliotheek Drachten georganiseerd. Het is een ontmoetingsplek voor ouders van kinderen van 0 t/m 4 jaar om vragen en tips te delen over het opvoeden en opgroeien van kinderen. Daarnaast is er dit keer extra aandacht voor het thema 'Vertrouwen in je kind; de kunst van het loslaten'.

Pedagoge Dorothea Jans bespreekt met de ouders het thema 'Vertrouwen in je kind; de kunst van het loslaten'. Hoe kun je het zelfvertrouwen van een kind vergroten? Heb jij als ouder voldoende vertrouwen in je kind? En hoe zit het eigenlijk met het vertrouwen in jezelf? 

Vertrouwen in je kind; de kunst van het loslaten

Vanaf de geboorte vertrouwen kinderen hun ouders. Ze zijn van nature geneigd om te geloven wat hun ouders hen vertellen. Hoe behoud en versterk je als ouder het vertrouwen dat je kind in jou heeft? Door bijvoorbeeld positief te reageren. Daardoor voelen kinderen zich gewaardeerd en krijgen ze een positief zelfbeeld. Ze worden actiever, durven ook lastige dingen aan te pakken, leren door te zetten en worden zelfstandiger. Dit keer sluit pedagoge Dorothea Jans aan bij het Papa Mama Café om het samen met de ouders over dit thema te hebben. Daarnaast komt aan bod hoe je als ouders meer vertrouwen in je kind kunt hebben en ook om jezelf te vertrouwen in de opvoeding van je kind.

Gratis!

Het Papa Mama Café is gratis, inclusief een kopje koffie of thee en oppas voor de kinderen. Vooraf aanmelden is wenselijk maar gewoon binnenlopen mag ook. Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden via de website van Bibliotheek Drachten.