Winnaars Schoolprijs Kidsrun 2017 bekend

Schoolprijs Kidsrun 2017

Vrijdag 7 juli werd bij de winkel Leffel Sportswear Drachten /100% Voetbal Drachten de schoolprijs voor de 'Fanatiekste school' van de Kidsrun 2017 uitgereikt. Eerder dit jaar, op zondag 11 juni, liep een record aantal van 450 kinderen de 1 mijl van 'De 8 van Drachten'.  De drie scholen die verhoudingsgewijs de meeste deelnemers had aangemeld kregen een geldprijs om te besteden aan sport- en beweegmateriaal op school.

8 Scholen, 360 deelnemers

Leffel Sportswear Drachten /100% Voetbal bedacht de schoolprijs van 'Fanatiekste school Kidsrun 2017' om zoveel mogelijk kinderen van de basisscholen uit gemeente Smallingerland met de Kidsrun te laten meedoen. Coaches Sport & Bewegen van Sportbedrijf Drachten organiseerden wijklopen om de kinderen te motiveren. Uiteindelijk streden in Drachten 8 scholen met 360 deelnemers om de schoolprijs.

Schoolprijzen

De eerste prijs ter waarde van €500,- is gewonnen door Jenaplanbasisschool de Wiekslag. Maar liefst 57,8% van de leerlingen en leerkrachten van deze school heeft meegedaan met de Kidsrun. De tweede prijs van €250,- is in ontvangst genomen door leerlingen van PCBO de Spreng (deelname van 31,5%). OBS 't Tweespan won met een aanmeldingspercentage van 28,3% de derde prijs van €100,-. De scholen kunnen de waardebon inleveren bij Leffel Sportswear Drachten / 100% Voetbal.

Jongeren Op Gezond Gewicht

Smallingerland is sinds juni 2012 een JOGG gemeente. Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging onder de aandacht te brengen en om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Er zijn watertappunten in de gemeente gecreëerd en er zijn regelmatig activiteiten rondom beweging en voeding. JOGG maakt onderdeel uit van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Smallingerland.