Winnaars 'Schoolprijs Kidsrun 2018' bekend

Schoolprijs Kidsrun 2018

Vrijdag 6 juli werd bij de winkel Leffel Sportswear Drachten /100% Voetbal Drachten de schoolprijs voor de 'Fanatiekste school' van de Kidsrun 2018 uitgereikt. Eerder dit jaar, op zondag 10 juni, liep een recordaantal van 650 kinderen de 1 mijl (1609 meter) van 'De 8 van Drachten'. De drie scholen die verhoudingsgewijs de meeste deelnemers hebben aangemeld kregen vrijdag een geldprijs om te besteden aan sport- en beweegmateriaal op school. De uitslag is geworden: 1) Jenaplanbasisschool De Wiekslag, 2) PCBO de Spreng en op 3) OBS De Bolder. De Kidsrun van De 8 van Drachten voor volgend jaar staat alweer gepland, namelijk op zondag 16 juni 2019 (www.8vandrachten.nl).

Prijswinnaars

Leffel Sportswear Drachten /100% Voetbal bedacht de schoolprijs van 'Fanatiekste school Kidsrun 2018' om zoveel mogelijk kinderen van de basisscholen uit gemeente Smallingerland met de Kidsrun te laten meedoen. Coaches Sport & Bewegen van Sportbedrijf Drachten organiseerden wijklopen om de kinderen te motiveren. Uiteindelijk streden in Drachten 8 scholen met 589 deelnemers om de schoolprijs. De eerste prijs ter waarde van €150,- is, net als vorig jaar, gewonnen door Jenaplanbasisschool de Wiekslag. Maar liefst 48,9% van de leerlingen en leerkrachten van deze school heeft meegedaan met de Kidsrun. De tweede prijs van €100,- is in ontvangst genomen door leerlingen van PCBO de Spreng (deelname van 30,5%). OBS De Bolder won met een aanmeldingspercentage van 25,8% de derde prijs van €75,-. De bekerprijzen voor 'De Snelste School' is gebaseerd op de 5 snelste lopers van iedere school: 1) De Trisken 2) OBS de Meander, 3) OBS De Bolder.

JOGG gemeente Smallingerland

Smallingerland is sinds juni 2012 een JOGG gemeente. Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging onder de aandacht te brengen en om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Er zijn watertappunten in de gemeente gecreëerd en er zijn regelmatig activiteiten rondom beweging en voeding. JOGG maakt onderdeel uit van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Smallingerland.