Winnaars Schoolprijs Kidsrun 2019 bekend

Prijsuitreiking Schoolprijs Kidsrun 2019

Vrijdag 5 juli jl. werd bij de winkel Leffel Sportswear Drachten /100% Voetbal Drachten de schoolprijs voor de 'Fanatiekste school' van de Kidsrun 2019 uitgereikt. Eerder dit jaar, op zondag 16 juni, liepen 580 kinderen de 1 mijl (1609 meter) van 'De 8 van Drachten'. De drie scholen die verhoudingsgewijs de meeste deelnemers hebben aangemeld kregen vrijdag een geldprijs om te besteden aan sport- en beweegmateriaal op school.

De uitslag is geworden: 1) PCBO de Spreng, 2) OBS de Bolder, 3) OBS ’t Tweespan. De Kidsrun van De 8 van Drachten voor 2020 staat voor medio juni ingepland, de exacte datum wordt later bekend gemaakt. (www.8vandrachten.nl).

De fanatiekste scholen

Leffel Sportswear Drachten /100% Voetbal bedacht de schoolprijs van 'Fanatiekste school Kidsrun 2019' om zoveel mogelijk kinderen van de basisscholen uit gemeente Smallingerland met de Kidsrun te laten meedoen. De coaches Sport & Bewegen van Sportbedrijf Drachten organiseerden meerdere wijklopen om de kinderen te motiveren. Uiteindelijk streden in Drachten 11 scholen met 489 deelnemers om de schoolprijs. De eerste prijs ter waarde van €150,- is, na 2 jaar op het zilveren schavot te hebben gestaan, dit jaar gewonnen door PCBO de Spreng. Maar liefst 33% van de leerlingen van deze school heeft meegedaan met de Kidsrun. De tweede prijs van €100,- is in ontvangst genomen door leerlingen van OBS de Bolder (deelname van 30%). OBS ‘t Tweespan won met een aanmeldingspercentage van 24,8% de derde prijs van €75,-.

De snelste scholen

De bekers voor 'De Snelste School van Smallingerland' zijn gebaseerd op de 5 snelste lopers van iedere school: 1) OBS De Bolder, 2) PCBO ‘t Foarhûs en 3) PCBO de Voorde. De verschillen waren ook dit jaar weer minimaal, met slechts 10 seconden tussen de snelste 2 scholen. De Voorde behaalde, mede dankzij de 2 allersnelste lopers van alle deelnemende scholen, de 3e plek.

Uitreiking Schoolprijzen Kidsrun 2019

JOGG gemeente Smallingerland

Smallingerland is sinds juni 2012 een JOGG gemeente. Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging onder de aandacht te brengen en om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Er zijn watertappunten in de gemeente gecreëerd en er zijn regelmatig activiteiten rondom beweging en voeding.